Show filters
Merken
GeslachtKleur


Prijs  
Ariel De kleine zeemeermin jurken

Ariel De kleine zeemeermin jurken

Ontdek onze onderwaterwereld Ariel zeemeermin jurken voor kinderen met alle bijpassende zeemeermin accessoires. En maak je zeemeermin kinderfeest compleet met de prachtige zeemeermin feestversieringen van Meri Meri.
Neem een duik naar het diepste van de zee en ontdek welke spannende avonturen Ariel beleeft, hoe ze de boze zeeheks Ursula verslaat en uiteindelijk haar droomprins vindt...
Lees verder

 Ariel de kleine zeemeermin

Ariel is een van de 7 dochters van koning Triton, de onderwaterkoning met zijn magische drietand. Prinses Ariel droomt van de wereld van de mensen en gaat regelmatig naar boven om te zien hoe de mensen leven. Ook haalt ze mooie spullen (schatten) uit scheepswrakken al weet ze niet waartoe ze dienen. Haar vriend Jutter de meeuw, weet echter dat een vork een harensnaaier genoemd word en dat je je haren ermee kamt.

Samen met de hofmuzikant Sebastiaan de krab en haar vriend Botje gaat Ariel – de kleine zeemeermin – het avontuur aan. In ruil voor haar mooie zangstem krijgt Ariel echte mensenbenen van de wraakzuchtige Ursula. Op deze manier kan ze dichter bij prins Erik zijn, op wie ze verliefd is. Voor zonsondergang moeten ze gekust hebben, anders word Ariel weer een zeemeermin met staart. Als dat maar goed gaat….

Het prachtige verhaal, de grappige anecdotes en de typische Disney-liedjes zoals; ‘dit is mijn wens’ en ‘diep in de zee’ nemen jong en oud mee op een onvergetelijk avontuur door een magische onderwaterwereld. Niet verwonderlijk dat veel meisjes zich net als de mooie Ariel willen verkleden in een zeemeermin jurk met glanzende ‘schubben’.

De kleine zeemeermin Disney

De kleine zeemeermin (originele titel: The Little Mermaid) is een Amerikaanse animatiefilm uit 1989 geproduceerd door Walt Disney. Het is de 28e lange animatiefilm van Disney gebaseerd op het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. In de Nederlandse versie zien we Laura Vlasblom terug als de stem van Ariel en Nelly Frijda als Ursula.

De film bestaat voor meer dan 80% uit speciale effecten. Dit was de laatste animatiefilm van Disney die in 1000 kleuren met de hand werd gekleurd en er komen meer dan 1100 achtergronden aan te pas. Het duurde daarom bijna een jaar om de twee minuten durende stormscène te maken. Meer dan 400 technici en tekenaars werkten 3 jaar aan de film.

Het script van de film wijkt op een aantal punten aanzienlijk af van het oorspronkelijke verhaal van Andersen, waarin de zeemeermin bijvoorbeeld op het einde van verdriet in schuim verandert nadat haar prins met een ander is getrouwd.

En wist je trouwens dat Sherri Stoner (foto 1) en Alyssa Milano (foto 2) model stonden voor Ariël?


De kleine zeermeermin was zo succesvol, dat het 2 vervolgfilms kreeg: De kleine zeemeermin II: terug in de zee (2000) en De kleine zeemeermin: Ariel, hoe het begon (2008). Hierin gaat het onder andere over het dochtertje van Ariël, Melody die net als Ariël vroeger verlangt naar een wereld waar ze geen deel van uitmaakt, in dit geval de zee. Ariël moet er alles aan doen om te zorgen dat Melody niet in de kwade handen van Zeeheks Morgana valt, die de zus is van de in de eerste film overleden Ursula.

De kleine zeemeermin: ‘Ariel, hoe het begon’, begint een jaar voor de eerste originele film ‘De kleine zeemeermin’. De film vertelt het verhaal van Ariëls moeder die veel van muziek houdt. Het onderwater koninkrijk Atlantica leeft in vrede en harmonie samen, tot op de dag dat Koningin Athena omkomt bij een ongeluk met een piratenschip. Koning Triton besluit om alle muziek te verbannen uit Atlantica. Ariël moet samen met haar 6 zussen proberen muziek, liefde, en harmonie terug te brengen in het koninkrijk Atlantica.

Verder verscheen het personage Ariël in The House of Mouse, Sofia The First (Sofia Het Prinsesje) en Wrecked Ralph II. Hierna verscheen ook nog een musical, die momenteel door Van Hoorne entertainment uitgevoerd word in Nederland met Sita als Ariel.

Ben jij ook zo’n fan van prinses Ariel en helemaal verliefd op zeemeermin jurken met staart? Of ga je een zeemeermin kinderfeest organiseren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Prinsessenjurk kan je hierbij helpen. Wij geven je advies in jouw zoektocht naar de mooiste zeemeermin jurk, inspiratie over combinatiemogelijkheden, informatie over de juiste maatkeuze én geven je tips voor de leukste zeemeermin versieringen.

Heel veel plezier met jouw onderwater avontuur!

© Copyright 2020 Prinsessenjurk.nl